4. Horolezecký triatlon na čertových skalách v lidečku

Dne 5.9.2015 se uskutečnil 4. Horolezecký triatlon. Závodníci měřili své síly ve třech náročných disciplínách: plavání, jízda na kole a lezení.

Start závodu musel být odložen kvůli dešti na 10:00.  Již první disciplína několik soutěžících zaskočila tím, že teplota vody (19°C) převyšovala teplotu vzduchu (14°C). Druhou disciplínu značně zkomplikovala rozbahněná lesní cesta na konci Zděchova. Po 26 km na kole sice zablácení, ale šťastní závodníci přijížděli pod Čertovy skály, kde se ve spěchu nasoukali do sedáků a s odhodláním běželi pokořit hranici 58 bodů.

V mužské kategorii se utkalo celkem 6 soutěžících dvojic. Z vítězství  se mohli radovat Kubík s Vaculíkem, kteří díky svému skvělému tempu mohli už v jednu hodinu s 59 body vychutnávat vítězné pivečko. Za zmínku stojí úctyhodný věk naší nejstarší závodní dvojice, kdy Šoman s Kožíkem dosáhli společně věku 115 let.

Ženská kategorie sice neměla velkou konkurenci, o to větší byla kvalita. Jediná dvojice Končáková s Čepelkovou by se se svým výkonem neztratila ani mezi muži. Končily v 15:00 se splněným limitem 58 bodů.

Napínavý boj jsme mohli sledovat ve smíšených týmech (muž, žena), kdy 4 dvojice soutěžily o 3 místa na bedně. Nejlépe se s tratí poprali Vilém a Šenkeříková. Na vítězství jim stačilo 34 bodů. V této kategorie byla i naše nejmladší dvojice, kdy rozdíl mezi nejstaršími a nejmladšími závodníky byl něco přes osmdesát let.

Kuriozitou závodu byla trojice lezců Mesner, Zachara, Žák, která sice byla diskvalifikována, ale svou kategorii ve své podstatě vyhrála.

Triatlon se postupně přehoupl v 58. horolezecký sraz, který byl spojen i s oslavou 68 let existence 155. HO Vsetín. Lidé zde mohli obdivovat hrdinné závodníky, ale taky si prostě jen pokecat a zazpívat s kytarou. Zavzpomínat na staré časy a uronit slzu nad černobílými fotografiemi. Celkový počet účastníku srazu byl kolem 100 lidí.
I když nám počasí příliš nepřálo, myslím, že si to všichni užili a za rok se sejdeme zas na těch našich skalách…..